ДОРСИЯ РЕСТОРАНТ

Ако попаднете в партерните помещения на ново, нискокачествено оранжево блокче, преградени на малки килийки за „бутик“ и „сладкарница“ и прободени от канализационни тръби и ви кажат да направите „луксозен ресторант“ единственото което можете да направите е …. да го направите :)
За да се успокоят сложните обеми и да се постигне усещане за цялостност използвахме повтаряеми елементи в няколко посоки: употреба на еднакви дървени летви с фуги, формиращи ограда, кашпи, обединяващи визуално фасадата независимо от отворите и изграждащи дори гърба с рафтове на бара. Различните височини на помещенията се компенсират от боядисани в тъмен цвят тавани, с висящи на еднаква височина многобройни малки крушки в равномерен растер. Така създадената светеща равнина не отнема от общия обем, а отраженията в прибори и стъкла се мултиплицират и създават магическа обстановка.

2008/2009, ДОРСИЯ РЕСТОРАН