Изложба в WORKSPACE

По случай третия рожден ден на Workspace беше организирана изложба посветена на “третото пространство в офиса”- зоната за почивка и съживяване на духа. Поканени бяха 5 български дизайнери: Василка Стоянова, Черга дизайн, Константин Ачков, Петър Захаринов и ние! Идеята на изложбата беше да покаже по-различен поглед към работното място, за да може да вдъхновява и повишава креативността на служителите. За целта на всеки дизайнер бяха дадени един-два офис стола SAYL, с които да експериментираме и да открием скритите му заложби. Подходите бяха различни, а резултатите доста интересни. Видяхме как столът може да облече фрак, подчертавайки изящните си извивки, как може да бъде съчетан със себеподобни в кръстата люлка, как може да спаси живот на пустинен остров или да бъде използван като прашка тип настолна картечница. На партито присъстваха ‘световно’ известни в България архитекти и дизайнери /:)/, слушахме интересна лекция за третото пространство от представител на Herman Miller, почерпихме се /много ясно/ и си пожелахме да се обръща повече внимание на комфортната работна среда и в нашата страна.
За нас третото пространство е мястото в работната среда, където уединението и концентрацията са постижими въпреки напрегнатото обкръжение. Това пространство може да няма реални физически параметри и човек да може да го достигне дори седейки на стола си с няколко малки подобрения – предлагаме варианти за персонализирането на работното място сега, веднага!
1. – декоративна промяна, повлияна от класическите занаятчийски практики
На всеки е известно какво положително влияние оказват занаятчийските занимания върху стреса от работното ежедневие и вярваме, че придаването на нов, собствен облик на обикновения работния стол ще помогне именно за повече хармония с човека и работното му място. Дори да не бъде произведен шедьовър, със сигурност ще има антистрес ефект.
2. – възможността да изчезнеш за 1 секундминута
Понякога е необходимо само да затвориш очи за минута и да пуснеш любимото си парче за да си починеш достатъчно добре или да обмислиш нещо важно. В забързания ритъм на съвременните хора рядко остава време за дълга почивка по време да работния ден, затова възможността да го направиш бързо и лесно е от особено значение.